ponedeljek, 23. junij 2014

Spremembe, spremembe

Takole. Hvala dragim gostom za udeležno na koncertu "velikih in malih sprememb". Veliko nam pomeni vaša podpora. 


V mali cerkvici v Svetem duhu pri Škofji Loki smo po sobotni maši obsedeli ljubitelji glasbe in zanimivih zgodb. Otroški glasovi pod taktiriko Valentine Prevc so v pesmi "vstali in stekli k Jezusu", zapeli Alelujo svojih animatorjev in se odlično izkazali celo pri zambijskih ritmih. Starši so z veseljem ne le ploskali, pač pa tudi srčno zapeli zraven, ko je šlo za preprosto pesmico Jesus te ama. To pa je bil že uvod v drugi, perujsko obarvan del večera.

Pred oltarjem so se nam že pridružili trije gostje: Milena, prostovoljka, ki je v Peruju pomagala otrokom s posebnimi potrebami, Tina, lanska Potovka v Peru in pa Daniel, ki hodi ravno obratno pot- mi v Peru, on iz Peruja! Njihove doživete in iskrene pripovedi so nas navdušile, da bi jih kar še in še poslušali ... o spremebah, ki so nastale znotraj njih, o veselju in hvaležnosti, ki jo začutiš, ko daješ in prejemaš, o miru, ki ga poznajo na drugih delih sveta, mi pa mu kar naprej bežimo ... pa vendar je bilo na programu še precej točk: petica, ki gre letos v Peru je že pripravila kitaro in flavto za Si conosieras, nato pa se je spredaj razvrstil še Mladinski zbor pod vodstvom Nika Kranjca. Meditativna glasba nas je umirila in očarala, a po koncu koncerta se je še kako prileglo tudi pecivo pridnih mamic in pa vsesplošen klepet v župnišču. Gostom smo hvaležne za vse darove in obisk. Upamo tudi, da skupaj z blog-vizitkami kdaj najdejo kakšno misel in spodbudo za poletne dni. 

Čas do odhoda nam polzi med prsti vedno hitreje, nekatere izmed nas imajo še polne roke dela z izpiti, druge pa že zračimo možgane s počitniškim sanjarjenjem. Tako ali drugače, naš odhod bo vsak hip tu in me se že neskončno veselimo!


Ni komentarjev:

Objavite komentar