sreda, 9. julij 2014

Hvala!

Popotniki, kako bi opisali zadnji dan, preden odrinete na pot? Za tiste malo manj pridne, ki za to niso poskrbeli že dan pred tem, je v glavnem v znamenju tekanja po hiši, mrzličnega iskanja stvari in tehtanja kovčka. :) Prav za vse pa je zadnji dan v domovini čas slovesa in zahval. Glede na to, da se staro in mlado danes strinja, da čas beži nesramno hitro, verjamemo, da nas bližnji sploh ne boste imeli časa, spremljevalci bloga pa priložnosti pogrešati - mesec in pol bo namreč minil kot bi mignil, blog pa bomo vestno polnile s Perujskimi novicami! Tako da o slovesu ne bom izgubljala besed. So pa toliko bolj na mestu zahvale. Torej:

HVALA ...

... ožjemu timu POTA! Iz 5 razpršenih deklet, ki so jih srbeli podplati, ste pomagali ustvariti navdušeno in trdno povezano skupino, ki danes odšteva zadnje ure do pričetka POTA pustolovščine. Posebna zahvala gre tebi, Polona, da si včasih bolj kot me bdela nad našimi pripravami in tebi, Krištof, za obisk na vikendu in da si z nami delil svojo Peru izkušnjo. 

... lanski koordinatorki Tini Čadež! Bila si prva, ki si nama z Valentino orisala, v kaj se pravzaprav spuščamo in se tudi v prihodnje odzvala na vsak klic ali sms z vprašanji.

... Perujcu (že skoraj Slovencu) Danielu Huamanu! Kljub temu, da nisi vedel v kaj se spuščaš, si se več kot enkrat do nas pripeljal čez pol Slovenije. V tvoji družbi smo se čutile z eno nogo že v Peruju!

... Mileni Pačnik! Za vse znanje in nasvete, ki si jih delila z nami, pa da si nam zagotovila, da se tudi brez dobrega znanja španščine daleč pride - škoda, da ne moreš z nami - ti nazaj, me pa prvič v Ande!

...Marjani! Ne, nikakor še ne obvladamo špansko, ti pa kar vztrajaš in nas vzpodbujaš in verjameš v nas, da zmoremo še več, kot si mislimo same. Hvala za skupne zajtrke, pomoč pri prevodu iger in bansov in tvojo južnoameriško energijo!  

... vsem, ki nas podpirate! Vedno znova smo bile presenečene nad radodarnostjo vseh, ki smo vas nagovorile na predstavitvah naše odprave in na drugačne načine. Hvala za vse darove, molitve in podporo!

Material, ki ste ga darovali za Perujske otroke

... našim družinam! Da ste nas podpirali, ko smo nedelje preživljale na različnih koncih Slovenije in ko smo odpeketale na vikend ravno, ko je bilo doma največ dela, da ste prisluhnili, ko smo naletele na ovire in pomagali še na tisoč drugih načinov!

... našim prijateljem! Da ste potrpeli, ko kar nismo nehale govoriti o Peruju, pa če je iz vas vrelo navdušenje ali dvom ... Opozarjam samo, da se pripravite, saj glavna doza govorjenja o naši izkušnji še pride po vrnitvi! :D

... s. Andreji! Da smo "dozo Peruja" (morda pa dozo "Andreje"?) dobile vsakič, ko smo jo potrebovale. Andreja hvala za vso energijo in veselje, ki smo ga že prejele - komaj čakamo, da se vidimo v živo!!

... Bogu! Od Tebe prihaja vse, kar smo že prejele in še mnogo več, kar še bomo.


Tako. Naslednjič se že oglašamo iz Peruja ... ADIÓS!


Ni komentarjev:

Objavite komentar