torek, 20. maj 2014

Navdušenje, pomembnejši od denarja

V nedeljo smo se Perujke in en čisto pravi Perujec Daniel predstavile še pri dveh mašah na Brezjah. Našo kratko predstavitev je Uršula zaključila nekako takole (seveda bolj izvirno ;) : "Na Brezje nismo prišle le, da bi zbirale denar, temveč da bi našega duha solidarnosti in veselja ponesle tudi izven naših župnij, med vas."
Ugotavljam, da je ta naša druga naloga dejansko še pomembnejša od zbiranja denarja. Z našimi predstavitvami lahko morda marsikateri pesimistični babici na retorično vprašanje: "Le kam gre ta mladina ..." odgovorimo: "V Peru!" in ji s tem pokažemo, da svet morda le ni tako zavožen, kot se včasih zdi.
Da pa imajo naše predstavitve tudi globlji pomen, kaže dejstvo, da je meni od otroštva dalje ob podobnih predstavitvah misijonarsko - prostovoljskih odprav v zavest kapljala ideja o lastni odgovornosti v svetu in želja po tovrstni izkušnji. In ta se letos udejstvuje skozi Peru ... To misel o odgovornosti do soljudi, ne nujno teh z drugega konca sveta, sedaj predajam naprej, tako mlajšim kot starejšim rodovom. Da smo tako lahko skupaj "sprememba, ki jo želimo videti v svetu." (Gandhi)

Ni komentarjev:

Objavite komentar