nedelja, 18. maj 2014

Pripravljalni vikend je bil uspešnica!



V prostorni Metini hiši smo ta vikend zavihale rokave in se lotile vsega po vrsti. Najprej priprave delavnic za otroke, med katerimi smo eno tudi že na sobotno dopoldne izvedle pri Misijonskem krožku v župniji Polhovega Gradca. Otroci so na razglednice napisali sporočilca za Perujske vrstnike in pomagali pri pripravi zbiranja didaktičnih materialov.
Navdušenje ob pripravi delavnic










Slikale na majice

izdelale lamo
Med pestrim popoldnevom smo 
izdelale našo maskoto- lamo,
ustvarjale skozi glasbo ter plesale po kuhinji, in pa, kar je dnevu pustilo najmočnejši pečat, gostile tudi dva nepozabna gosta! 

Obiskal nas je Daniel, Perujec, ki že tri leta prebiva v Sloveniji. Dokazal ni le, da je hitro domač na katerem koli koncu sveta, tudi v katerikoli kuhinji se takoj znajde in kmalu je zadišalo pa andskih dobrotah ... 


Ob kokinem čaju se nam je pridružil tudi Krištof, že vajen specifičnega okusa, saj izkušnjo Peruja izpred nekaj let še zvesto nosi v sebi. Očitno je bil učinka čaja že vajen, le punce smo se nekam glasno in pogosto do solz hihitale. :) 


K obloženi mizi so posedli še potrpežljivi člani Metine družine, ki jih je okužil po južnoameriško ustavljen čas ob klepetu in obojestranskem učenju nove kulture. 


Čas na off
Zvečer smo ob slikah lahko tudi na lastne oči verjeli Danielovim in Krištofovim pripovedim. Zdaj moramo videno in slišano le še otipati in se še same zazreti v Perujsko zvezdno nebo.

V nedeljo smo poklepetale z obiskovalci brezjanske maše in se tudi same priporočile Mariji. Hvaležne smo za zbrane prispevke in za vse spodbudne besede, saj obojih kar ni zmanjkalo!

Čas bo potrebno spet pritisniti na on, gotovo pa bo v ozadju še dolgo tiktakal okrepljen urni mehanizem zaupanja v Boga in v našo pot, ki se vse jasneje vije pred nami. 

Ni komentarjev:

Objavite komentar