četrtek, 7. avgust 2014

Zadnji delovni dan?

Hola v Slovenijo!

Komaj se imamo cas oglasiti, dela nikakor ne zmanjka.

"Eva, a se spomnis priprav v Sloveniji, ko smo mislile, da nam bo v majhni zakotni vasici na 3000m dolgcas?"

"Bo ze drzalo, da so pricakovanja eno, realnost pa nekaj povsem drugega! Smo sploh imele ze kaksen dan pocitnic??!"

"Ja, ce stejes dneve njihovih pocitnic (Santiago), ko smo dopoldan pospravljale hiso, prale perilo in nacrtovale oratorije, popoldan pa spoznavale car perujskih fiest."

"Kljub temu da zvecer popadamo v spalke in ima zjutraj budilka vsak dan vec dela, da nas vrze pokonci, smo res navdusene in hvalezne za vse aktivnosti, ki nas zaposlujejo te dni. Jih je kar veliko, a ne, Valentina?"

"Sprva delavnice po solah po okoliskih hribckih in delo z Loreno z otroki s posebnimi potrebami, ki se zdaj zdi ze veke dalec, nato Casita de sueños (Hisica sanj) v Sapallangi, delo z birmanci vsako soboto popoldan, nato pa se velika Casa de sueños, pravi mali oratorij, ki smo jo v Sloveniji le sanjale, tu pa je ob nasi zagretosti in pomoci tukajsnjih katehistov, postala se kako resnicna."

"Ja, dela ne manjka. Se pa vedno najde cas tudi za izlete v bliznjo in daljno okolico nasega Pucaraja ... Se spomnis, kako lepo je bilo, ko smo se odpeljale obcudovat zvezde na cakre v hribih, pa spoznavale dezevno Sukllo ..."

"... ali pa izlet v Rakino z mamito Esperanzo in razsirjeno druzino, pa obisk ferie (trznice) v Chupaki, obisk druzine v Huancayu, kosarka z majhnimi, a spretnimi Perujci ..."

"... pa vsi veceri z napovedanimi, veckrat pa tudi z nenapovedanimi obiski ... Se dobro da imamo blog, da so vse te stvari nekje zabelezene - se za pisanje dnevnika kdaj zmanjka casa!"

"Eva, poglej koliko je ze ura, dekleta naju gotovo ze cakajo! Za vse, ki ne veste - danes se v nasi hisi odvija teenager's evening, za vse, ki se pocutijo prestare za Hiso sanj. Nas caka se kar nekaj priprav:)."

"Ja, pa se dokoncati je treba nas zid, ki je tekom danasnjega dne s pomocjo otrok postajal bolj in bolj barvit."


Uzivamo, izkoriscamo vsak trenutek tega misijona.
Pozdrave domov!

Ni komentarjev:

Objavite komentar